iskolai szünet

szavazás a szunidöröl

Milyen programot látna szivesen a szünidöben?
 

BelépésMusikgarten magyar PDF Nyomtatás E-mail

Aktuális honlapunk: www.gyermekcentrum-kinderzentrum.eu

Musikgarten: énekes baba-mama foglalkozások németül.

Minden kedden 16.00 -tól vagy csütörtökön 9,30h-tól várjuk az érdeklődő szülőket és gyermekeiket!

Kedves Anyukák, Apukák!

A kétnyelvűség kialakítása már a babák pici korától fontos. A legújabb kutatások szerint, a gyermekek képesek 9 éves korukig párhuzamosan, akár négy nyelvet is elsajátítani, ha a nyelvi közegek természetesek. A gyermekek nyelvi és zenei nevelése nagyban összefügg egymással és pozitív hatással van a gyermekek intelligenciájának formálásában és érzelmi fejlődésükre.

 

Dr. Gállné Gróh Ilona gyönyörűen megfogalmazza és megvalósítja a Ringatóban ennek a fejlesztésnek a lehetőségét. Szükségük van a piciknek anya, apa énekére, játékára.

Mivel sok anyukának, apukának nem volt lehetősége, hogy megismerje a német gyermekdalokat, mondókákat, lovagoltatókat 2015 szeptember 8-tól ismét indítjuk a MUSIKGARTEN foglalkozásokat,  már a  2-3 hónapos babákat is szeretettel várjuk, valamint minden kisgyereket   3 éves korig.  Együtt énekelünk, játszunk és muzsikálunk, mozgunk a családokkal.

A  kisbabák első "tanítói" a szülők: apa, anya beszéde ölelése, szeretete, odafigyelése. A szavaknak, a szép, egyszerű dallamoknak, az érdekesen lüktető, szótagokkal zengve -bongva játszó mondókáknak, amelyeket a szüleitől hall a baba, igen nagy szerepe van abban, hogy nyugodt, derűs, kiegyensúlyozott gyermekünk legyen.

Fontos, hogy az édesanyák - hiszen ők töltik a legtöbb időt a gyermekekkel - higgyenek abban, hogy a saját éneklésük, mondókázásuk lelki táplálékul szolgál a kisgyermekük számára. Ne féljenek énekelni, leljék örömüket a dalban, a közös játékban.

Fontos tudniuk, hogy a legjobb technikai feltételek között létrehozott, legkiválóbb művészekkel készített CD felvételek sem pótolják az édesanya hangját, mosolyát, érintését, ölelését.

Mindez különös jelentőséggel bír a kétnyelvűség kialakítása esetében. Nem zavarják, hanem segítik a babák többnyelvű fejlődését,mivel a gyermek  hallja, érzékeli, hogy szülei is több nyelven tudnak beszélni, énekelni. Így természetes lesz számára, hogy ő is több nyelvet hall, és beszél.

 

Mi a Musikgarten foglalkozások célja?

A cél, hogy a mamák és a papák megtanuljanak egy könnyen énekelhető, zeneileg értékes német gyermekdalanyagot. Megismerjenek német mondókákat, mozgásos játékokat.

Reméljük,  a foglalkozások alatt rájönnek és megtapasztalják hogy az énekszó, a közös játék valóban a kicsinyek "lelki tápláléka".

Célom, hogy a foglalkozások oldott légkörében megmutassam a szülőknek, hogyan tudják babáikat a zene szeretetére nevelni. Rávezetem a szülőket,  hogyan tudnak gyermekeikkel közösen énekelgetni, mondókázgatni németül anélkül, hogy ez ?idegennek? hatna. Hiszen fontos,hogy az éneklés, a játék mindnyájuknak örömet jelentsen.

Természetesen azt is szeretném, ha a Musikgartenben jól éreznék magukat a családok. Szívesen és bátran énekelnének, és hogy a felnőttek, gyerekek egyaránt élményt kapjanak foglalkozásokon.

Remélem, hogy a foglalkozások hatására az édesanyák és édesapák otthon is énekelni fognak gyermekeiknek, nem csak magyarul, hanem németül is, és felkeltve ezzel a kicsik érdeklődését, kedvet ébresztenek a gyerekekben az éneklésre, muzsikálásra. Érzékennyé, fogékonnyá teszik a kicsiket a jó zene, a művészet és a német nyelv iránt már ebben a korai életszakaszban.

A Musikgartről néhány fontosabb tudnivaló:

  • A harmincperces foglalkozások oldott légkörében mindenki jól érezheti magát.
  • A foglalkozások felépítése, tartalma előre tervezett,  rugalmasan alkalmazkodik az adott helyzethez.
  • A dalokat, mondókákat sokat ismételjük, egy-egy foglalkozáson belül is,  hétről hétre mindig visszatérünk a régebbiekre. Így a szülők könnyen megtanulják őket.
  • A foglalkozásokon sok az élő énekszó, és pár perces hangszeresjáték.
  • Nem a babákat, hanem a felnőtteket tanítjuk. A gyerekek semmiféle feladatot nem kapnak a foglalkozásokon, semmit sem kell csinálniuk, nincs teljesítési kényszer. Ha akarnak, játszanak a szülőkkel, ha akarnak vagy tudnak, akkor pedig  odafigyelnek. Ebben a korban kitartó figyelemről nem beszélhetünk. A közös  német éneklés, a játék, a mozgás és az általuk keltett öröm a fő szempont.
  • A Musikgarten foglalkozásokon a gyerekeket nem osszuk  életkor szerint különböző csoportokra.
  • Szeretettel várjunk a Musikgarten foglalkozásokra már a néhány hónapos babákat is és minden olyan anyukát, apukát, nagyszülőt, aki szívesen énekel, játszik együtt a kicsinyekkel, oldott, szeretetteli légkörben, aki maga is úgy érzi, fontos a nyelv, és hogy a művészet eszközeivel szeretne nevelni, aki szívesen énekel, aki szeretné bővíteni a dalkincsét.
  • A foglalkozásokon egy nagy körben a szőnyegen foglalunk helye,t és a kicsik  az ölünkben , vagy a szőnyegen vannak.
  • A foglalkozások harminc percesek, de érkezéssel,  üdvözléssel, a levetkőztetéssel és a felöltözés és az elköszönéssel együtt majdnem egy órát vesznek igénybe. Kérek mindenkit, hogy az idejét úgy ossza be, hogy ne kelljen rohannia, sem az érkezésnél, sem a távozásnál. Szeretném, ha az ismételt kötetlen együttlét szülőknek, gyerekeknek és a foglalkoztatónak is nagyon kellemes élmény lenne.

 

A Musikgarten foglalkozások a Kinderzentrumban vannak 2015 szeptember 8 -án kedden 16.00 -tól vagy csütörtökön 9.30-tól.

 

Szeretettel várlak benneteket!

Kóthyné Herczeg Mária

Kinderzentrum (Kétnyelvű Gyermekközpont)

2090 Budakeszi, Erdő u. 103.

Tel.:+36 309 378674

Mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Sprache, Kultur und Tradition für eine moderne Bürgerschaft in Europa

 

Belépők:

 • Családi jegy egy alkalomra: 1000 Ft. (max. 4 fő)
 • Családi bérlet öt alkalomra:  4500 Ft. (max. 4 fő)
 

Szavazások

Mi a legfontosabb az Ön számára a Budakeszi Gyermekcentrum szolgáltatásai közül?
 

Ki olvas minket

Oldalainkat 6 vendég böngészi

Látogatóink

2010.12.08. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa29
mod_vvisit_counterTegnap59
mod_vvisit_counterA héten146
mod_vvisit_counterMúlt héten335
mod_vvisit_counterA hónapban1340
mod_vvisit_counterMúlt hónapban1532
mod_vvisit_counterÖsszesen277652

Online: 3
Az Ön adatai: 35.153.144.60
,
Today: 2020 jan. 29

Hirdetés

Kiemelt weblapok: